17 December 2011

SiDuda Masterchef Malaysia


Sepanjang cuti semester kali nih,
siduda banyak habiskan masa dengan tido,makan,lepak,tengok Tv dan aktivikti lain2 yang tak der faedah
yer...cuti yang agak membosankan...
mane tak nyer...
member siduda yang lain2 tengah belajar digree...
padehal umur same..hurm..rezki masing2 kan,..

Berbalik kat tajuk...
Masterchef Malaysia...
siduda x taw nape bile siduda bukak astro ria jer mesti citer nih...
mula2 siduda tengok cam membosankan...
tp makin lama,makin best plak...yer lah..
x semua orang boleh masak dalam keadaan tekanan macam tuh...
So,siduda mengumumkan pogram realiti ini best...

Siduda malas nak cerita panjang kali nih..
nak dijadikan cerita..
skang nih,biler siduda masuk dapur jer..
ha,mulelah nak tiru ala2 masterchef..
paling best cara Chef Riz..

ok,siduda kat sini nak menunjukkan pada kalian,
siduda reti gak masak,tapi x lah sehebat mana...
hehehhehehhe..
inilah resepi terbaru siduda..
yang diberi nama
...............

Nasi Goreng Ketam Belacan

p/s : Siduda berdoa agar dijodohkan dengan wanita yang hebat memasak..

16 December 2011

Minyak 2T vs Tutti Frutti

Hey guys...merujuk perkara diatas,sbenanyer aku x akan memberitahu pasal minyak 2t pon..sajer buat tajuk camtuh...Aku x taw lah sbenanyer aku bangga atau aku malu nak cerita pasal nih..Sebenanyer,tanggal 16 disember 2011,jam 8.15 p.m...inilah tarikh agak bersejarah bagiku kerana...............
inilah KALI PERTAMA atau bahasa omputihnya FIRST TYME, 
aku datang kat kedai yang bernama Tutti Frutti

Ini pon sebab akak aku nak blanjer coz hadiah sempena Result semester 3 aku yang agak merangsangkan kucing2 betina di luar sana..bahahaha (agak lucah disitu)...Aku pergi bersama akakku dan anak2 dia yang kembar tuh (suami dia pergi kerja)..excited gak lah nak g kedai2 mewah ni..Masuk2 kedai tuh jer,ada gurl yang agak comel mengajak aku untuk berdialog...

Pekerja Tutti Frutti : Hye,First tyme datang ker??

setelah beberapa saat aku melemparkan senyuman kepada gegirl ituh,aku pun membalas,

Aku : Haishhhh,first tyme???come on lah...I selalu datang sini taw!!tapi lalu depan kedai je lah..x masuk pon..

Tanpa menunggu lama,bibir pekerja itu terus melemparkan senyuman...akhirnya,gegirl itu pon menunjukkan cara2 self services kat tutti frutti nih..huh..sbenanyer senang jer..huhu...kemudian,die bagi rase dulu sebelom kami pilih nak flavour ape..Yang best nyer,die bg biskut kat anak buah aku yg kembar tuh..x taw la,maybe tu "taktik" die nak ngorat aku!!haha..(aku nak perasan kat dalam nih jer)..
Lepas settle self services tuh,aku pilih2 topping...macam2 choice gak...lepas amek2,kene timbang plak..akhirnya,harga untuk aku ngan akak aku ialah RM26.50...wow..baru 2 org makan..hahaha...


Ok lah..setelah makan2 benda sejuk tuh,akak aku cakap dia teringin makan kat kedai mamak...so,akupun hidupkan lah balik enjin kereta tuh,dan segera membawa ke Restoran Impian Maju yang terletak di Seksyen 4 Bdr Baru Bangi..tapi beli bungkus jer..order Bee Hun Mamak + Ayam Goreng....Mee Goreng Mamak Biasa 1,+ ayam goreng 1...semuanya beharga RM18.40!!hahaha...Kenyang Sokmoooooo....


Tenkiu lah kat akak aku sorang nih..,lepas die kahwin 2 tahun lepas,n skarang dikurniakan 3 orang anak,aku jarang dapat bersama ngan dia...n Now,dapat mengepow la jugak kan..hahaha...best2..


Kesimpulannya,kedai Tutti Frutti memang Best gak lah..cuma.........aku x mampu kalau nak pergi selalu..hoho...Thanks lah kepada pelakon Ainul Aisyah coz family dia ni lah yang bukak kedai Tutti Frutti kat Bdr baru bangi nih..

Aku harap lepas nih dapat jumpa dengan die kat kedai Tutti frutti ni..

Kepada penduduk bandar baru bangi yang tak taw kedai nih kat mana,ermmmm....
paling senang aku boleh bagitahu,dekat2 jer dengan Taman Tasik Chempaka...

Jemput2 lah datang yer..




13 December 2011

Aku Kembali

Aku KEMBALI??
kembali what??Kat radio pon ada macam2 tajuk lagu yg menggunakan perkataan kembali..
contohnya kembali pulang,kembali senyum..kembalilah oh kembalilah..haha,ade ker?
Kembali yang aku nak cerita kat sini adalah aku cuba meng"kembali"kan diri aku dalam dunia Blogging nih..yeah,aku rase tercabar ngan kata2 org yg komen kat ruangan chat blog aku nih...
Thanks la bagi aku semangat..huhu..last aku post bulan 8...see,ogos ke disember..haha..
banyak bulan gak la..after this,aku akan cuba menarik ramai lagi followers...supaya aku dapat buktikan kat orang2 yg kata pasal blog nih kat ruangan chat aku tuh..
Tapi hakikatnya aku x marah pon..Aku berterima kasih sangat2..


And now,aku amek keputusan untuk mengaktifkan blog ini,..Mula2,aku just  mintak pendapat member aku nih a.k.a classmates aku kat poli..ala Akmal Azmi uhh..hehe..sifu aku tuh...wakakaka.. dia la yg menghiasi wajah blog aku nih..jemput2 lah yer,gi blog dia nih..Blog Beliau ...terima kasih sesangat coz bantu aku dalam dunia It nih...hehe...so,kepada yang belum follow lagi,jemput2 lah follow..
dan,jemput lah like my fanpages ~ Amar syaufi

30 August 2011

Melayu+Cina+India=HEBAT

Oh My God!!
silap..bahasa jiwa bangsa..Ya Tuhanku!!
jika semua rakyat malaysia yang berjuta juta,yg berbilang kaum...semuanya bersatu
MALAYSIA AKAN BANGKIT!!!
semua negara lain gerun beb...
"SORRY IF I'M SAYING THIS"!!
jikalau kita hanya nak Melayu jer pegang Malaysia nih..pendapatku,malaysia jatuh..
correct me if i'm wrong..

Melayu + Cina + India = COOL


Agama Islam..Agama Cina..Agama India..
Kepercayaan Suku2 kaum yg lain..
Setiap agama menyuruh penganutnya tidak bermusuhan,menghormati agama lain..
~Fikirkan yang terbaik~


MADE BY MALAYSIANS







SELAMAT HARI KEMERDEKAAN



30 July 2011

Dari Kulim Ke Melaka Ke Pulau Pangkor

setelah sekian lama aku tidak berkarang..terpanggil juga aku akhirnya untuk bercerita..
tanggal 24 julai 2011..bermula cerita aku dari Poli aku..pagi tuh aku diberikan tugas untuk gerai
hari terbuka Jabatan Kejuruteraan Awam..tapi yang sedihnya aku dapat involve hanya beberapa jam..
demi lecturer kesayanganku Pn Hasmahani... dekat2 pukul 11 pagi datanglah sebuah bas poli yg agak baru la jugak..macam bas plusliner...hati aku bertambah sedih..sebab aku akan berangkat ke Melaka bagi menjayakan Festival Nasyid,Tilawah Al-Quran dan Pidato Bahasa Inggeris Kebangsaan Peringkat Politeknik Malaysia..fuh,panjangkan...firstly hati aku memang berat nak pergi sebab pogram berlangsong dr hari ahad sampai rabu..4 hari kot x masok klas..hati x tenang jer..lepas bertolak,dekat2 pukul 7.30 malam baru kami sampai di UITM Bandaraya..tu tempat kami menginap..terasa la jugak macam pelajar UITM..hehe..
sampai2 ja letak2 barang teros ke dewan kebudayaan kesenian ape ntah kene dgr taklimat..kat situlah bermula kontroversi pd pertandingan nasyid..ada poli yg dapat tema lain..tema asalnya 1 malaysia 1 ummah...
lepas dapat tahu hal tuh,aku memang da target poli aku x akan lepas peringkat saringan..tp disebabkan
kami mai dari jauh..bedal je lah..nak2 lagu yg part solo aku mmg x ade kene mengena ngan tema..tajuk lagu tuh Pejuang Islam..haha..aku tarik tinggi yok yok ooo jer,padehal da memang kompem x masuk final..haha,
ape yg dapat dibanggakan Poli aku menang Johan pertandingan Pidato,indian gurl..sorry aku x taw name dier..hehe...btw,die baru sem 2,so,mase depan yg cerah..n then,tilawah Al-quran..wanita jugak menang..kak rin darling..hehe..die dapat tempat ketiga..(tetiba teringat kat ex aku yg hebat bertaranum tuh)..NASYID???cam biasa arr..da tajuk lari tema,sah2 la x dapat masuk final..huhu..tapi aku bangga jugak dengan ex team nasyid aku dulu iaitu Asyraf ngan Idin,masing2 wakil poli shah alam..diorang dapat tempat kedua.tahniah kawan~.malam penutup tuh,kami geng2 nasyid buat riuh 1 melaka..haha...kami x pergi pon
majlis uhh..kami jalan kaki dr uitm bandaraya sampai ke bandar hilir..mule2 nak naik river cruise..tapi last2 kami jalan kaki jer..hehe..seronok gak la..mula2 lepak kat pirates park..macam funfair la..tp a little bit bored!!
kat sane terjumpa plak dak2 nasyid POLISAS..mereka semua bunga2~hehe..diorang jumpe aku,diorang suruh aku nyanyi lagu yg ade part solo aku..paling aku terharu,diorang hafal lirik lagu uhh..memang bangge aku tyme uhh..pastu diorg siap rekod lagi aku nyanyi depan diorang..hehe..bangga~setelah sampai kat bandar hiliir kami berkarok di kedai makan..hehe..ramai kot tengok..hurm..pastu ustaz amek kitorang,dia blanjer makan..sampai kol 1 pagi..n then balik hostel uitm uhh pack2 barang siap2 balik kulim..ustaz pujuk dreba bas sebab aku nak gi pangkor..aku tersenyum lebawww...btolak kol 2.30 pagi,sampai kulim kol 11 lebih pagi..aku balik umah sewa,pack2 brg n then kol 2 teros gi poli sebab nak bertolak gi pangkor dah..pebat gi melaka pon x habes lagi..huuhu..sampai2 sana ja penat aku x terasa langsung..happy sangat2..yelah,first tyme bercuti dgn rakan2 sekelas...aktivikti first,tgk bola ramai2..Malaysia lawan Singapore..tp sedih sebab kalah..papepon,mereka da buat yg terbaik..tingkatkan usaha HARIMAU MALAYA..keesokan harinya kami naik bot pusing2 pulau ape ntah..memang best..pastu main selam2...huhu..bot pon boleh tahan laju..apek tu bawak best..yg x best aku naik ngan dak2 gurl..paham2 jelah..mabuk laut..muntah2..huhu..seb baik aku da biasa tengok muntah..paling best waktu petang,kami berkayak..abe tu cakap pasangan laki pompuan..aku sekayak ngan Syarifah Hannan..haha..paham2 jelah dak cengeng nih..skali kayak senget sikit ja,aku akan dengar bunyi.."UMMI"..jeritan anak mithali..haha..malam pulak kami barbeeque..aku makan ikan bakar sampai 7 ekor..huhuhu...sedap2..pastu lepak2 kat pantai sampai kol 11 malam...n then kami berangkat pulang ke Kulim..Seminggu aku berjalan sakan..hal kelas aku x tahu pon..sedih2~apepon..AKU HAPPY~

p/s~thanks kat En. Shukor,dak2 klas (dka3a) yg menjayakan pogram nih..pihak Puteri Pangkor Resort..dan semua lah..

To my classmates..Papa akan kembali menjalankan tugas seperti biasa~

19 June 2011

Saya Mintak Ampun Semua!!!

TO ALL MY FESBUK'S FRENNNNNN
seperti yang sesetengah tahu...
dahulu cek slalu dok bohong...
selalu sgt edit info kat facebook..
mesti dah tahu kan ape dia!!!
YESSS...
my birthday...
Honestly,my birthday 22nd of june 1992
yurp,ini tarikh yang betol..x harap pon kalian wish..
cuma,x mahu la nanti semua ingat cek tipu lagi...
cek dah serik dah..huhuhu..
pengajarannya,JANGAN LAH MENIPU~
huhuuhu...

Sempena Birthday aku yg ke 19 nih kan..
aku teringin sesuatu..
hurm..

secret receipe???
Mcdonalds???
Saga FL???
Canon DSLR???
Handy cam???
Rumah???

ini bukan sesuatu kan..
sebanyak~haha...
x harap pon..tp kalau ade sesiapa nak bagi..
sumpah aku x menolak~
hehe..

TAPI!!

paling aku mengharapkan adalah..
UCAPAN daripada seseorang 
yg telah pergi meninggalkan ku~
dan kalau boleh,Free call ku...
aku nak bersembang dengan dia ja...
thats my wish 4 this year..



yang tahu siapa kah ini tidak perlulah mentioned2 yer...hehe









7 June 2011

TigaHarianBalikKeKedah

Okeyh,saja nak bagitahu..
aku letih balik kampung pada
3..4..5.. june..
first balik Baling..my Papa's house..
n then pergi ker bandar bharu kampung my mama!!
singgah ke kulim rumah sewa kot..
OMG,my rumah sewa..x mo cakap~
nak cakap sikit..
kotor jer..
.....

1 June 2011

Saya Pernah "main" dengan WANITA

TAJUK SAHAJA DAH PANAS
yeah..aku ngaku..aku pernah main ngan perempuan!!!
main chess,sahiba,saidina..
n dulu2,sukaneka,badminton..kadang2 futsall
haha...jangan hanya melihat pada tajuk keyh~
hahaha,
aku sekadar menumpang populariti seorang remaja yang berusia
14 TAHUN!!!!

(disebabkan page dier ramai org ngah memperkatakan pasal gurl nih,aku sempat promote lagu aku..hahahahahaha)

Niatku bukan untuk memburukkan dia,
cuma,pengajaran untuk sesiapa yg mempunyai blog..
jangan la sesekali wat macam gurl nih..

pesanankhas~fahami betul betul ape itu "MARUAH"

31 May 2011

Kaulah Segalanya

This cover i give it to my mother...hehe...kepada semua2 juga yang sentiasa memberi support..
enjoy it~


hey2..lagu nih ditujukan khas kepada bondaku..hehe..Sorry coz i use a low not plus i jarang2 nyanyi lagu wanita..just try to take a challenge

29 May 2011

Budak terlampau bagus x berpuas hati dengan aku

"aku just promote video aku,kate aku ngorat awek dia??hahahaha..come on la bro..awak tuh 19 tahun..bukan 9 thun...x perlah..dunia artis memang macam nih..~"

masih ingat ayat diatas??
aku post di facebook
pada 29 mei 2011 jam 2 pagi..

just nak cerita n bagitahu lah..
asalnya,aku post video2 yang aku edit kat semua rakan2 fb aku..
bace betul2.."SEMUA TAW"..bukan kat awek kau sorang la...
tajuk lagu tuh "yang terindah".dakmie punyer lagu..
alarr,,video yang aku buat cover tuh..
yang baru seratus lebih view..hahaha...
skali balak dier on fb dier..terus IM2 aku..
dier ingat aku nak ngorat dier..hahaha..
come on la budak..aku x teringin pon la awek kau tuh!!!
mak bapak dier baik ngan aku...
aku x pernah sesaat pon anggap lebih dari kawan pompuan uhh!!
kau sbenanyer ader masalah nih..MASALAH TAKUT HILANG AWEK!!!
chill la bro..aku bukan nak gadoh ngan kau..
x nak sesekali pon~sebab bukan taste aku gadoh pasal pompuan,,
dah la pasal pompuan..pastu pompuan yg bukan aku nak ngorat..
hahahaha..layan je lah~
tapi kau x abes2 cakap nak cari aku..what for??nak tunjuk kau hebat depan awek kau???
aduyai...ape kate kau tunjuk hebat depan awek kau dengan care lain..
selamatkan org kene ragut boleh..macam2 agi..
aku malas nak cakap panjang..
even kau anak "AYAHNDA" sekalipon...
satu jer aku mintak!!!

XPAYAH SENTUH AKU,KALAU AKU X SENTUH KAU!!!




ni ha gambar dier...maaf lah diblurrkan..sebab muker jambu sangat!

New Videos and New Song

Hey guys...
just nak berkongsi video yang terbaru ku..
so far so good..
juri2 yg komen pon sorang dua jer tak suker..hehe..
enjoy it..

ini laguku sendiri..."kembali padanya"


lagu ANAK,versi melayu..not tagalog..


lagu YANG TERINDAH..plucking version


THANKS FOR WATCHING

19 May 2011

i have my own FANPAGES

hey guys..just drop to say hello myllo!!!
just like my fanpages..thats all..love you all...

Amar Syaufi Sohimi

17 May 2011

Cinta?Rindu?Sayang?Kasih?Love?

Hope bekas2 kekasihku dapat membacanya..

Cinta???Kasih???Sayang???
Apa itu?...haha..tujuan aku post benda nih pasal...pasal...pasal aku serik...
Serik for what??yeah,serik fall in love..yer,aku mempunyai tabiat yang x reti nak menghargai wanita..
Suker mengongkong wanita..YEAH THATS ME!!!and one more thing,aku nih Hot n Spicy!!i mean,aku nih panas baran..hurm,hasil dari penyelidikkan rakan2 ku..,tapi itu semua dulu meyhhh....sepanjang aku bercinta,aku kenal dengan ramai orang...ramai wanita...macam2 jenis perangai...ade yang buatkan aku happy..ade yang watkan aku sedih..biasa lah,cinta monyet...cerita macam aku nih kapel ngan ramai gurls kan..hehehe...disini aku akan jujur siapa gurl2 yang pernah bertakhta di hatiku...

1.    Noor Afiza (cinta sms dari Perlis)
2.   Anis Suzaini (cinta Bangi yg x pernah ketemu)
3.   Iva Nazatul Durrah (Tingkatan 1)
4.   Nur Izni (a lil bit tomboi..)
5.   Nabila Shafika (hurm..kecil2 comel orgnyer)
6.   Nur Amirah Izzati (jumpe di Kem Before PMR)
7.  Amalina (jarak umur yg jauh)
8.  Mahirah (3 hari sahaja bercinta?)
9.  Nor Aiza (the most social gurl from convent)
10. Nur Atiqah (classmate yg comel)
11.  Siti Ijazati (hurm,atlet selangor tuhhh)
12 . Nabilah Hassan (terlalu banyak kenangan)
13. Syahirah Hasan (pertemuan di Mcd..)
14.Yean Nee Loo (yeah,she's chineese)
15.Hanim Mazlina (tiba2 terjatuh cinta)
16.Nur Shamira (kuala kangsar mari)
17.   Hizra Fazlia (matriks terlalu pandai drpd poli)
18. Nor Masitah (too much carring)

     AM I PLAYBOY???PENCINTA WANITA???GILA PEREMPUAN??  
      Hahahaha..Actually,dalam ramai2 gurl kat dalam senarai nih,x ade satu pun yang aku jujur dalam hubungan “cinta MONYET” ni...thats why aku ditempuh macam2 dugaan sepanjang percintaan aku..and skarang,aku ingin mulakan hidup baru..aku bukan x nak bercinta,tapi....mase x sesuai lagi..dengan umur aku yang masih muda...aku seronok berkawan dengan semua orang..walaupun hakikatnya aku masih menuggu salah seorang EX aku..yang dalam senarai tu lah..x boleh la nak mention kat sini..rase2nyer ramai org tahu kot..ahaks..x per lah..dier pon dah berjaya kan..not this point aku post benda nih..aku Cuma nak mintak maaf kat semua gurl2 yang tersenarai tuh..kalau diorang semua nak cakap aku ni laki jahat ker ape ker,aku x kesah..at least aku berani untuk tonjolkan diri aku untuk mintak maaf..kalau nak pergi kat sorang2 untuk mintak maaf memang aku x mampu..aku x nak sesiape berdendam dengan aku lagi..aku hidup happy tanpa musuh..aku x halang sesiapa pon nak berkawan ngan aku..aku tidak lah memilih kawan..even “penagih dadah...perogol..perompak...” aku rela jadikan mereka ni kawan..sebab prinsip aku...aku BERCAMPUR!!bukan BERGAUL...umpama kunyit campur ngan tepung..nampak beza x??cuba kalau kita gaulkan kunyit ngan tepung..x dapat bezakan rite??huhu..aku bukan tuduh ex gelpren aku perompak,perogol..(ade ke perogol dari kaum hawa??)..haha...aku sudi jer berkawan ngan semua ex2 aku..tp kalau diorang yg x nak berkawan ngan aku,its okayh..hak masing2..Cuma aku minx tolong jgn la nak benci2 aku..meluat ngan aku ker..just ignore me keyh..kalau x puas hati ape2 kite slow talk..dont worry..aku bukan amar syaufi yang dulu..i try to be a new person..aku cume x nak ade musuh..kepada pembaca2 blog aku nih,kalau kaw orang nak kata ape2 pasal cerita ni suke hati korang lah..niat aku bukan nak show off yang aku pernah bercinta ngan ramai wanita nih..
Yer,aku tahu aku nih bukan la hensem mane pon..maybe wanita2 ni tertarik ngan aku disebabkan kata2 manis aku kot..yeah,laki kan suke janji manis..hurm...Niat aku satu jer..kebanyakan musuh2 aku skarang semua dr ex2 aku..so,aku nak jernihkan keadaan..aku taw aku ni bukan nyer baik mane..hurm..disini terdapat beberape pengajaran yang aku nak selitkan disini..


1.       First,jujurlah dalam percintaan..x molah penipuan2 ni..
2.       Hargailah pasangan korang selagi diorang menghargai korang...
3.       Yang x pernah bercinta,kalau umur masih muda...kejar je la dulu cita2..
4.       X payahlah pilih berlainan agama sekiranya korang x mampu nak bawa dia ke agama kita..
5.       JANGAN HANYUT DALAM PERCINTAAN DENGAN GODAAN SYAITAN N NAFSU HAMPA!!!!!~INI BAHAYA~
6.       Cintalah yang Maha Mencintai...


Akhir kata dari aku..aku ingin wakilkan bekas-bekas kekasih aku...
ingin menyampaikan lagu nih untuk aku sendiri..
Aku tahu diantara mereka,ade yang dah ade kekasih baru...dah bahagia..dah berjaya..
I’m happy if mereka semua happy..
Aku anggap Lagu nih hadiah dari Mereka untuk aku..


TERIMALAH..


PUTUS by MELDA AHMAD


  

Aku duduk sendirian di kamarku
Menangis kesepian kerna mu
Kau tinggalkan aku
Kau cari yang lain
Tergamakmu merobek hatiku
Tapi setelah kau pergi aku
Mendapat lebih baik darimu
Dia hargai aku dia sayangi aku
Lebih daripada mu
Aku ingin kau tahu betapa ku gembira
Tidak lagi bersama mu
Namun pastinya nanti kau akan Sedari.
Yg kau perlu cintaku


15 May 2011

Selamat Hari Guru

First of all...ape itu cikgu??
herm,cikgu itu tenaga pengajar...
sempena hari furu nih..
saya 
AMAR SYAUFI BIN SOHIMI!!!
ingin mengucapkan 
SELAMAT HARI GURU
 pada semua cikgu2 di Malaysia nih..
of kos yg pertama skali cikgu2 tadika zainab!!
di jalan 2 bandar baru bangi..
aku lupe la name2 cikgu..maklumlah,kecik2 lagi...
kemudian untuk cikgu2 Sekolah Rendah Kebangsaan Bandar Baru Bangi..
beransur pula aku ke..
Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Bangi..
ketika zaman remaja baru nak Up!!!
mintak maaf la yer cikgu sebab sy nakal...
tp kadang2 saya baik!!!
lepas PMR aku pergi ke SMT Sepang..
haa,ni yang dahsyat sikit nih...
naluri remaja aku kian memberontak disini..
almaklumlah,dok asrama...
cikgu2 disini mungkin x percaya dgn kesalahan aku..
tapi,aku ni kan manusia,mesti buat silap..cuma,
kesilapan aku pada kali nih memang teramatlah besar,..
tapi,cikgu2 disini banyak yang memberi support ...
kadang2 aku terdengar la jugak cikgu2 menyindir..
tapi,aku just anggap tu cikgu2 bagi aku semangat...
biar apepon,aku tetap sayang akan guru2 ku!!!!
kini,aku mempunyai tenaga pengajar yang baru..
di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah..

Saya Sayang Semua Cikgu Saya

mood x berape nak enjoy post blog nih sebab letih arr seminggu dua nih..maaf yer..


7 May 2011

dikaulah ratu hatiku~

..Selamat Menyambut Hari Ibu..


Selamat hari ibu kepada semua ibu2 di dunia...
yang mana 9 bulan mengandungkan kita...
yer,memang sbenanye hari ibu ni setiap hari..
tapi dah ade hari yg dikhaskan begini..
nak wat gu anno??
bagi yang sudah tiada ibu,jgn la bersedih,
bagi yang ade ibu lagi,sayangilah ibu mu..

Syurga Dibawah Telapak Kaki Ibu

~sekian~

ilovemymomandalsomydadsomuch
Rasita binti Shafie  07081957

5 May 2011

Teknik Sepang sesorang



Terpanggil aku untuk mengepost sumting new...
macam kebiasaan..
malam jumaat teknik sepang akan membaca yaasin..
err...bukan skolah yang bace,student la..
skarang nih zaman batch yang ke 6 and 7..
nak kate rindu sangat2 kat teknik sepang tuh...
huish,mestilah,to lots of memory la...

mula2,aku saje lalu kat rumah guru kelas aku tyme f4..
cikgu syukur name dia..
umah dia banyak kali dah masuk majalah..
sebab taman yang indah lagi permai..
just nak bagitahu..
"aku ade terlibat dalam pembikinan taman mini itu"
hahahaha...
then.kat2 kol 7.15 aku pon masuk la kedalam 
SEKOLAH MENENGAH TEKNIK SEPANG..
atau dikenali sebagai
SEPTECHS..
lepas jer bersenyuman dengan pak guard,
hati aku mule rase sebak...
nak2 pulak dalam kereta aku pasang radio IKIM.Fm..
pergh,lagi sentap arrr jiwe aku..tp last2 mengalir jugak air mata aku..

lepas azan berkumandang,
aku pon masuk la kedalam masjid..fuhh,,
lagi sebak hati aku..
tp aku control arr sebab junior2 tengok aku pelik jer...
mane x nyer,
tengok aku dengan rambut panjang,berjanggut,bermisai..
berseluar jeans dan berbaju melayu...
aku terdengar sorang student nih cakap "sape mamat nih"
hati aku senyum jer...

lepas solat maghrib..abang kamarul baru turun....
tapi student skarang kene panggi TUAN kamarul..hehe...
macam biase jugak tyme2 aku dulu,abg kamarul akan memberi nasihat serba sedikit...
kemudian abg kamarul buat pengunguman,
"selamat datang kepada abg senior kamu generasi keempat"
n then barulah mereka tahu sape aku..hehehehehehe...
yang menghayat hati,masih ade lagi kes kecurian..
skali lagi aku menyaksikan pelajar2 minum air yaasin..aku ingatkan..
batch aku yg last jd macam nih..
huh..semoge insaf la yer adik2..

lpas isya,aku lepak ngan cikgu kelas aku tyme f4 dulu..
cikgu syukur..dier dah jadi warden skang..
sembang lame gark arr..sembang pasal pelajar2 kelas aku dulu..
4KA3(2oo8) dan 5KA3 (2oo9)
sembang punye sembang punye sembang...
baru aku teringat yang Sir shah tgh tunggu aku kat bilik guru..
so,aku pon pergilah,jumpe2,sembang2...datang senior second batch..
nak menjemput sir kenduri kahwen nyer...
dulu dia nih popular la sebab dia ni lah pengasas kelab TSE
aku pon x taw terjemahan nyer tp pelajar2 teknik sepang taw la..
ala,yang setting2 audio nih la senang citer...
aku just kenal name die alang..if i'm not mistaken...

ditangkap oleh:amar syaufi sohimi

jeles gak arr aku tengok...dah nak kawen dah..
aku nih bila lagi!!!
hahahahahaha...
DIPLOMA pon x abes lagi la tenok!!!hahahaa
aku memang gatal nak ade famly sendiri..hahahaha....
cuma x ader pilihan dihati jer lagi...

lepas abes situasi di bilik guru nih..aku pergi ke rumah sir shah..
rumah warden la..still cantik macam dahulu kala...
niat dihati nak tengok video aku nyanyi dulu..
cari cari n cari..akhirnya jumpa...
tyme kat umah sir tuh ade junior2 tengok..malu sayerrr~
hahahahaha...dalam hati bangga...cd tuh aku bawak balik sebab nak upload..
tapi malang nyer,tak dapat bukak kat laptop nih..isk2..its okayh..akan diusahakan..

jam menunjukkan pukul 12 malam!!tepat2 pukul 12..
aku teringat yang aku nih balik ikut jalan sunyi..dah la sorang2..tetibe menggigil..
so,sempat la jugak bergambar dengan sir sblom balik..tp sir x upload lagi..haha...
so,aku pon berangkat pulang...aku pasang ayat quran kuat2 wehh..
seram sejuk..haha.
jalan puncak pinggiran putra,limau manis,sg tangkas,sungai merab..
fuhh,jalan gelap gelita..
dah la ade satu banglo yg kosong aku pernah saje cari2 hantu dulu..
takot dibalas balik jer..naseb baik la aku selamat sampai...
tp sebelom sampai umah,aku sempat pekena tosai ngan milo ais kat impian maju seksyen 4..
dah kenyang balik lah aku ke rumah...

mood~lepas gark rindu aku kat teknik sepang..

4 May 2011

Dua Alam!!





pelikkan,??
baru skarang post pasal cerita nih..
bukan ape beb,aku baru saje tengok..
dan aku punya reaksi..
jeng jeng jeng...
O M G!!!!!
nasib baik aku hanye menonton
di YOUTUBE...
kalau aku pi wayang!!!
habes duit aku!!
sorry,bukan nak kutuk,
jalan cerita okeyh,
tp kenape la sampai slow bebeno??
adhoi....
papepon,
smoge berjaya lah yer dR rozmey..


Gelak atau Marah?????


aku tertengok video nih kat you tube..
dengan harapan dapatlah ilmu sedikit...

TAPI....


ape kate kamu semua?????????
video ni seimbang like n dislike...
ape2 jerlah...

3 May 2011

Mata kembali berair


Aku x tahu pasaipa bila aku dengaq ja lagu ni mata aku beraiyaq!!!

Just a nice song la..
putus cinta ker...
x putus ker...
lagu nih memang terbaik wookk...
berharap agar diriku dapat menyanyikan diz lagu kpd....
"SOMEONE"



2 May 2011

Aku mereng seketika

kejadian berlaku pd jam 12 malam di salah sebuah restoran mamak 
kat seksyen 4 tambahan bandar baru bangi..
aku melepak la dengan sorg kawan aku nih..
kire bespren gak ar..
Ahmad khairul adha name die..
die ni sambong blaja kat UITM samarahan..sarawak..
ceruk nun sana..die ni memang budak x de masalah aku rase...
jumpe die aku x pernah x gelak.

nak dijadikan cerita,aku lepak ngan dia berdua jer...
tapi..
SUBHANALLAH!!!
aku ngan die bergelak ketawa macam 10 orang..
semenjak dia blaja jauh2 nih..
bebbal die makin berlapis2!!
aku macam2 nk storey kat dier..
tp percakapan aku x dapat diteruskan sebab
mamat nih ade jer bahan nak bagi aku gelak..
aku rase,org yg ade penyakit mesti sihat jumpe dier..
tp aku rase kalau sakit jantung terus GO lah kot..haha..
kalau tyme periksa aku gelak camni,abes ilmu aku...
papepon ilang gak ar tension aku...
tp aku masih perlukan mase yg sesuai untuk ramai2 memukul dia!!
hahaha..


sesak nafas aku kalau lepak ngan kau!!