30 July 2011

Dari Kulim Ke Melaka Ke Pulau Pangkor

setelah sekian lama aku tidak berkarang..terpanggil juga aku akhirnya untuk bercerita..
tanggal 24 julai 2011..bermula cerita aku dari Poli aku..pagi tuh aku diberikan tugas untuk gerai
hari terbuka Jabatan Kejuruteraan Awam..tapi yang sedihnya aku dapat involve hanya beberapa jam..
demi lecturer kesayanganku Pn Hasmahani... dekat2 pukul 11 pagi datanglah sebuah bas poli yg agak baru la jugak..macam bas plusliner...hati aku bertambah sedih..sebab aku akan berangkat ke Melaka bagi menjayakan Festival Nasyid,Tilawah Al-Quran dan Pidato Bahasa Inggeris Kebangsaan Peringkat Politeknik Malaysia..fuh,panjangkan...firstly hati aku memang berat nak pergi sebab pogram berlangsong dr hari ahad sampai rabu..4 hari kot x masok klas..hati x tenang jer..lepas bertolak,dekat2 pukul 7.30 malam baru kami sampai di UITM Bandaraya..tu tempat kami menginap..terasa la jugak macam pelajar UITM..hehe..
sampai2 ja letak2 barang teros ke dewan kebudayaan kesenian ape ntah kene dgr taklimat..kat situlah bermula kontroversi pd pertandingan nasyid..ada poli yg dapat tema lain..tema asalnya 1 malaysia 1 ummah...
lepas dapat tahu hal tuh,aku memang da target poli aku x akan lepas peringkat saringan..tp disebabkan
kami mai dari jauh..bedal je lah..nak2 lagu yg part solo aku mmg x ade kene mengena ngan tema..tajuk lagu tuh Pejuang Islam..haha..aku tarik tinggi yok yok ooo jer,padehal da memang kompem x masuk final..haha,
ape yg dapat dibanggakan Poli aku menang Johan pertandingan Pidato,indian gurl..sorry aku x taw name dier..hehe...btw,die baru sem 2,so,mase depan yg cerah..n then,tilawah Al-quran..wanita jugak menang..kak rin darling..hehe..die dapat tempat ketiga..(tetiba teringat kat ex aku yg hebat bertaranum tuh)..NASYID???cam biasa arr..da tajuk lari tema,sah2 la x dapat masuk final..huhu..tapi aku bangga jugak dengan ex team nasyid aku dulu iaitu Asyraf ngan Idin,masing2 wakil poli shah alam..diorang dapat tempat kedua.tahniah kawan~.malam penutup tuh,kami geng2 nasyid buat riuh 1 melaka..haha...kami x pergi pon
majlis uhh..kami jalan kaki dr uitm bandaraya sampai ke bandar hilir..mule2 nak naik river cruise..tapi last2 kami jalan kaki jer..hehe..seronok gak la..mula2 lepak kat pirates park..macam funfair la..tp a little bit bored!!
kat sane terjumpa plak dak2 nasyid POLISAS..mereka semua bunga2~hehe..diorang jumpe aku,diorang suruh aku nyanyi lagu yg ade part solo aku..paling aku terharu,diorang hafal lirik lagu uhh..memang bangge aku tyme uhh..pastu diorg siap rekod lagi aku nyanyi depan diorang..hehe..bangga~setelah sampai kat bandar hiliir kami berkarok di kedai makan..hehe..ramai kot tengok..hurm..pastu ustaz amek kitorang,dia blanjer makan..sampai kol 1 pagi..n then balik hostel uitm uhh pack2 barang siap2 balik kulim..ustaz pujuk dreba bas sebab aku nak gi pangkor..aku tersenyum lebawww...btolak kol 2.30 pagi,sampai kulim kol 11 lebih pagi..aku balik umah sewa,pack2 brg n then kol 2 teros gi poli sebab nak bertolak gi pangkor dah..pebat gi melaka pon x habes lagi..huuhu..sampai2 sana ja penat aku x terasa langsung..happy sangat2..yelah,first tyme bercuti dgn rakan2 sekelas...aktivikti first,tgk bola ramai2..Malaysia lawan Singapore..tp sedih sebab kalah..papepon,mereka da buat yg terbaik..tingkatkan usaha HARIMAU MALAYA..keesokan harinya kami naik bot pusing2 pulau ape ntah..memang best..pastu main selam2...huhu..bot pon boleh tahan laju..apek tu bawak best..yg x best aku naik ngan dak2 gurl..paham2 jelah..mabuk laut..muntah2..huhu..seb baik aku da biasa tengok muntah..paling best waktu petang,kami berkayak..abe tu cakap pasangan laki pompuan..aku sekayak ngan Syarifah Hannan..haha..paham2 jelah dak cengeng nih..skali kayak senget sikit ja,aku akan dengar bunyi.."UMMI"..jeritan anak mithali..haha..malam pulak kami barbeeque..aku makan ikan bakar sampai 7 ekor..huhuhu...sedap2..pastu lepak2 kat pantai sampai kol 11 malam...n then kami berangkat pulang ke Kulim..Seminggu aku berjalan sakan..hal kelas aku x tahu pon..sedih2~apepon..AKU HAPPY~

p/s~thanks kat En. Shukor,dak2 klas (dka3a) yg menjayakan pogram nih..pihak Puteri Pangkor Resort..dan semua lah..

To my classmates..Papa akan kembali menjalankan tugas seperti biasa~

1 comment:

aten fadzil :) said...

haha ! pangkor besttt ! aku bekayak dengan ubai~ lalala