5 May 2011

Teknik Sepang sesorang



Terpanggil aku untuk mengepost sumting new...
macam kebiasaan..
malam jumaat teknik sepang akan membaca yaasin..
err...bukan skolah yang bace,student la..
skarang nih zaman batch yang ke 6 and 7..
nak kate rindu sangat2 kat teknik sepang tuh...
huish,mestilah,to lots of memory la...

mula2,aku saje lalu kat rumah guru kelas aku tyme f4..
cikgu syukur name dia..
umah dia banyak kali dah masuk majalah..
sebab taman yang indah lagi permai..
just nak bagitahu..
"aku ade terlibat dalam pembikinan taman mini itu"
hahahaha...
then.kat2 kol 7.15 aku pon masuk la kedalam 
SEKOLAH MENENGAH TEKNIK SEPANG..
atau dikenali sebagai
SEPTECHS..
lepas jer bersenyuman dengan pak guard,
hati aku mule rase sebak...
nak2 pulak dalam kereta aku pasang radio IKIM.Fm..
pergh,lagi sentap arrr jiwe aku..tp last2 mengalir jugak air mata aku..

lepas azan berkumandang,
aku pon masuk la kedalam masjid..fuhh,,
lagi sebak hati aku..
tp aku control arr sebab junior2 tengok aku pelik jer...
mane x nyer,
tengok aku dengan rambut panjang,berjanggut,bermisai..
berseluar jeans dan berbaju melayu...
aku terdengar sorang student nih cakap "sape mamat nih"
hati aku senyum jer...

lepas solat maghrib..abang kamarul baru turun....
tapi student skarang kene panggi TUAN kamarul..hehe...
macam biase jugak tyme2 aku dulu,abg kamarul akan memberi nasihat serba sedikit...
kemudian abg kamarul buat pengunguman,
"selamat datang kepada abg senior kamu generasi keempat"
n then barulah mereka tahu sape aku..hehehehehehe...
yang menghayat hati,masih ade lagi kes kecurian..
skali lagi aku menyaksikan pelajar2 minum air yaasin..aku ingatkan..
batch aku yg last jd macam nih..
huh..semoge insaf la yer adik2..

lpas isya,aku lepak ngan cikgu kelas aku tyme f4 dulu..
cikgu syukur..dier dah jadi warden skang..
sembang lame gark arr..sembang pasal pelajar2 kelas aku dulu..
4KA3(2oo8) dan 5KA3 (2oo9)
sembang punye sembang punye sembang...
baru aku teringat yang Sir shah tgh tunggu aku kat bilik guru..
so,aku pon pergilah,jumpe2,sembang2...datang senior second batch..
nak menjemput sir kenduri kahwen nyer...
dulu dia nih popular la sebab dia ni lah pengasas kelab TSE
aku pon x taw terjemahan nyer tp pelajar2 teknik sepang taw la..
ala,yang setting2 audio nih la senang citer...
aku just kenal name die alang..if i'm not mistaken...

ditangkap oleh:amar syaufi sohimi

jeles gak arr aku tengok...dah nak kawen dah..
aku nih bila lagi!!!
hahahahahaha...
DIPLOMA pon x abes lagi la tenok!!!hahahaa
aku memang gatal nak ade famly sendiri..hahahaha....
cuma x ader pilihan dihati jer lagi...

lepas abes situasi di bilik guru nih..aku pergi ke rumah sir shah..
rumah warden la..still cantik macam dahulu kala...
niat dihati nak tengok video aku nyanyi dulu..
cari cari n cari..akhirnya jumpa...
tyme kat umah sir tuh ade junior2 tengok..malu sayerrr~
hahahahaha...dalam hati bangga...cd tuh aku bawak balik sebab nak upload..
tapi malang nyer,tak dapat bukak kat laptop nih..isk2..its okayh..akan diusahakan..

jam menunjukkan pukul 12 malam!!tepat2 pukul 12..
aku teringat yang aku nih balik ikut jalan sunyi..dah la sorang2..tetibe menggigil..
so,sempat la jugak bergambar dengan sir sblom balik..tp sir x upload lagi..haha...
so,aku pon berangkat pulang...aku pasang ayat quran kuat2 wehh..
seram sejuk..haha.
jalan puncak pinggiran putra,limau manis,sg tangkas,sungai merab..
fuhh,jalan gelap gelita..
dah la ade satu banglo yg kosong aku pernah saje cari2 hantu dulu..
takot dibalas balik jer..naseb baik la aku selamat sampai...
tp sebelom sampai umah,aku sempat pekena tosai ngan milo ais kat impian maju seksyen 4..
dah kenyang balik lah aku ke rumah...

mood~lepas gark rindu aku kat teknik sepang..

5 comments:

Muhammad Hasnan Aresirnone said...

pegi x ajak!!!!!!!!!!!!!!!!! ppeeerrgghhhhhh......

waaaaaaaaaaaaa........... alang pun ade gak?? nama dia nowafiz.. TSE tu teknik sepang entertaiment ler... hjehehe..... dia pun PRS gak mcm kita gak mar... hehee..... UNTUNG LER G~

qasehkyra said...

nice blog la....
miss teknik sepang juga....
mesti byk gler yg dh berubah kt sna.....
btw teruskan usaha jd blogger yg tegar...heheheh

aqmalazmi said...

huwaaaa..
miss buttertect laaa
><"

KyRaNiE eZaTy said...

hahaha penakut gak upe nyer kau nie mar...nseb bek la xjmpe kain putih l0mpat2 tengah jalan...ahakz =P

amarsyaufi said...

wow!!adakah pujian sinis??hehe..blog simple mimple jer nih...x terpikir nak upgrade seperti blogger2 yg hebat..