16 December 2011

Minyak 2T vs Tutti Frutti

Hey guys...merujuk perkara diatas,sbenanyer aku x akan memberitahu pasal minyak 2t pon..sajer buat tajuk camtuh...Aku x taw lah sbenanyer aku bangga atau aku malu nak cerita pasal nih..Sebenanyer,tanggal 16 disember 2011,jam 8.15 p.m...inilah tarikh agak bersejarah bagiku kerana...............
inilah KALI PERTAMA atau bahasa omputihnya FIRST TYME, 
aku datang kat kedai yang bernama Tutti Frutti

Ini pon sebab akak aku nak blanjer coz hadiah sempena Result semester 3 aku yang agak merangsangkan kucing2 betina di luar sana..bahahaha (agak lucah disitu)...Aku pergi bersama akakku dan anak2 dia yang kembar tuh (suami dia pergi kerja)..excited gak lah nak g kedai2 mewah ni..Masuk2 kedai tuh jer,ada gurl yang agak comel mengajak aku untuk berdialog...

Pekerja Tutti Frutti : Hye,First tyme datang ker??

setelah beberapa saat aku melemparkan senyuman kepada gegirl ituh,aku pun membalas,

Aku : Haishhhh,first tyme???come on lah...I selalu datang sini taw!!tapi lalu depan kedai je lah..x masuk pon..

Tanpa menunggu lama,bibir pekerja itu terus melemparkan senyuman...akhirnya,gegirl itu pon menunjukkan cara2 self services kat tutti frutti nih..huh..sbenanyer senang jer..huhu...kemudian,die bagi rase dulu sebelom kami pilih nak flavour ape..Yang best nyer,die bg biskut kat anak buah aku yg kembar tuh..x taw la,maybe tu "taktik" die nak ngorat aku!!haha..(aku nak perasan kat dalam nih jer)..
Lepas settle self services tuh,aku pilih2 topping...macam2 choice gak...lepas amek2,kene timbang plak..akhirnya,harga untuk aku ngan akak aku ialah RM26.50...wow..baru 2 org makan..hahaha...


Ok lah..setelah makan2 benda sejuk tuh,akak aku cakap dia teringin makan kat kedai mamak...so,akupun hidupkan lah balik enjin kereta tuh,dan segera membawa ke Restoran Impian Maju yang terletak di Seksyen 4 Bdr Baru Bangi..tapi beli bungkus jer..order Bee Hun Mamak + Ayam Goreng....Mee Goreng Mamak Biasa 1,+ ayam goreng 1...semuanya beharga RM18.40!!hahaha...Kenyang Sokmoooooo....


Tenkiu lah kat akak aku sorang nih..,lepas die kahwin 2 tahun lepas,n skarang dikurniakan 3 orang anak,aku jarang dapat bersama ngan dia...n Now,dapat mengepow la jugak kan..hahaha...best2..


Kesimpulannya,kedai Tutti Frutti memang Best gak lah..cuma.........aku x mampu kalau nak pergi selalu..hoho...Thanks lah kepada pelakon Ainul Aisyah coz family dia ni lah yang bukak kedai Tutti Frutti kat Bdr baru bangi nih..

Aku harap lepas nih dapat jumpa dengan die kat kedai Tutti frutti ni..

Kepada penduduk bandar baru bangi yang tak taw kedai nih kat mana,ermmmm....
paling senang aku boleh bagitahu,dekat2 jer dengan Taman Tasik Chempaka...

Jemput2 lah datang yer..




7 comments:

aqmalazmi said...

amar..bawak balik satu kat sini...
kat kulim tade bnda tuw :D
hahahah

amarsyaufi said...

hahaha..mal,datang lah bangi...aku blanjer..

Lusya said...

Tutti Frutti depan rumah punn Iva tak jejak2 lagi haha

amarsyaufi said...

Hahaha...Iva skang arn duk umah orang kaya!!!hahaha

haney said...

tutti fruitty mmg mahal. plg murah akak pnh mkn pon RM9. padahal cup yg plh kcik tu. baek mkn baskin robin. hahhahah

aten fadzil :) said...

Aku pun selalu lalu dekat depan kedai dia je . Haha [ Sadis == ]

thenunu said...

baik gileee kakak u kan...